fbpx
Whatsapp logo

Whatsapp voor je bedrijf of organisatie

In Nederland gebruiken maar liefst 11,5 miljoen mensen WhatsApp*. Hoewel de overgrote meerderheid van hen WhatsApp gebruikt voor privéberichten, zijn er voor bedrijven wel degelijk mogelijkheden om de app in te zetten.

 

Het is snel, efficiënt, doeltreffend én het is een heel laagdrempelige vorm van communicatie. Een berichtje is zo verstuurd en kost vrijwel niets. Zo wordt het voor je klant super makkelijk om contact met je op te nemen.

 

Whatsapp-contact met klanten

Als je WhatsApp gebruikt in de communicatie met klanten, let dan op het volgende: mensen gebruiken de app vooral nog privé. Ze kunnen het daardoor als inbreuk op hun privacy ervaren als ze geappt worden door een bedrijf. Gebruik de app daarom als laagdrempelig middel voor klanten om contact met jou op te nemen. Stuur ook zeker geen berichten naar mensen die geen relatie hebben met je bedrijf of organisatie. En áls je je klant of relatie de mogelijkheid geeft jou te benaderen via WhatsApp, laat de verdere communicatie dan ook  zoveel mogelijk via deze weg lopen. Vraag dus niet in je 1e antwoord alsnog aan je klant om een e-mail te sturen.

 

Wist je daarnaast dat:

  • Je documenten tot een grootte van 100 MB kunt versturen? Zo heb je dus geen last van de beperkte grootte van je eigen inbox of die van je klant.
  • Je WhatsApp heel makkelijk kunt openen via een desktop? Ga op je desktop naar whatsapp.com en open op je telefoon in WhatsApp via ‘Instellingen’ het tabje ‘WhatsApp web’. Vervolgens scan je de QR-code en al je berichten verschijnen op je desktop.
  • Er een paar mogelijkheden zijn om je tekst een beetje levendiger te maken? *Sterretjes* voor en na je tekst maken de tekst dikgedrukt, _underscores_ zorgen voor cursieve tekst en met ~tildes~ wordt de tekst doorgehaald.
  • De dienst zich blijft ontwikkelen, ook voor bedrijven? Zo bericht Reuters dat sinds kort een kleine groep zakelijke gebruikers als vorm van test via een bedrijfschat contact kan opnemen met gebruikers van de app.

 

*Bron:www.marketingfacts.nl