fbpx
Discovery Lab welkom

Succesvolle eerste edities Discovery Lab!

Voor het Nationaal Programma Rotterdam Zuid – Bridge organiseren drie scholen uit Rotterdam Zuid het Discovery Lab. Dit gaat om de scholen: RVC de Hef, STC college en Zuiderpark College. Van april t/m juni van afgelopen schooljaar hebben de eerste edities plaatsgevonden. Hier namen al 335 kinderen aan deel. Iedereen was erg enthousiast over het programma. We werden vaak bedankt voor de informatieve, maar tegelijk ludieke dag. Graag informeren we jullie over het verloop van deze succesvolle edities!

 

Wat houdt Discovery Lab in?
Op een Discovery Lab-dag wordt een ochtend- en een middagprogramma georganiseerd. Dit doen we om leerlingen van groep 7 en 8 goed voor te bereiden op het VO. In totaal hebben we 15 groepen mogen ontvangen.

 

Diverse workshops
De school STC college is verantwoordelijk voor de Water, Vervoer en Technologie (Haven). De scholen RVC de Hef en Zuiderpark College wisselen de workshops ‘Zorg’ en ‘Techniek’ af. Bij Haven konden de leerlingen een solarbootje bouwen. Bij Techniek konden ze zelf een robot bouwen en bij Zorg konden ze zich uitleven tijdens een educatief zorgspel.

 

Certificaat & goodiebag
Na afloop kregen de leerlingen een certificaat als bewijs van deelname. Leuk om mee naar huis te nemen! Ook kregen de kinderen een goodiebag mee. Hierin zaten schoolbrochures, een pen, etui en een sleutelhanger.

 

Volgende edities Discovery Lab
In 2018 staan de volgende edities van Discovery Lab op de planning:

 

  • 10-09-2018
  • 24-09-2018
  • 15-10-2018
  • 5-11-2018
  • 12-11-2018

 

Meer weten over dit voorlichtingsprogramma? Bekijk onze portfolio!