fbpx

Websiteontwikkeling (Clipper)

Na een nieuwe huisstijl, frisse schoolgids, fotografie en visitekaartjes, vond basisschool de Clipper het tijd voor een nieuwe website. Het liefst een website die mooi aansloot bij het nieuwe imago van de school.

Waarom een nieuwe website?

De oude website voldeed niet meer aan de wensen van de klant; zowel qua techniek als design. De opzet van de website beperkte de Clipper in het beheer en design van de website, mede door een verouderd CMS. Technische wensen doorvoeren was ook lastig omdat er met een vast template gewerkt was. De website was hierdoor niet flexibel genoeg. Daarnaast was de nieuwe huisstijl lastig te verwerken in het bestaande design.

Welke stappen zijn nodig voor een nieuwe website?

Wij waren van a t/m z verantwoordelijk voor de nieuwe website. Als eerste gingen we aan de slag met de opzet van de website. Wat moet waar komen en hoe ziet de nieuwe navigatie eruit? Vervolgens hebben we dit omgebogen naar een nieuw design, gebaseerd op de nieuwe huisstijl. Waarbij we het speelse tangramelement hebben gebruikt om nieuwe figuurtjes te bedenken. Deze gebruiken we voor de belangrijkste pijlers van de school, maar ook als extra beeldelement op de verschillende pagina’s en bij de teamfoto’s.

Toen de vormgeving rond was, zijn wij aan de slag gegaan met het daadwerkelijke bouwen van de website. Dit alles deden we in WordPress, om een gebruiksvriendelijk CMS te garanderen. Ook is het handig omdat dit CMS mee kan verhuizen als de klant later met hun website bij een ander bureau verder wil.

Tijdens de bouw zijn we ook begonnen aan de redactie van de teksten. Hierbij letten we erop dat de teksten geschikt zijn voor online en voldoen aan de SEO-normen.

Testen & livegang

Toen de teksten af waren, hebben we het CMS gevuld. In de testomgeving keken we of alle teksten, beelden en functionaliteiten op de website goed werkten. Conclusie? De website mocht live! Het resultaat is een frisse, speelse & unieke website. En het allerbelangrijkste: een blije klant.

Klant:

Basisschool de Clipper

Project:

Websiteontwikkeling

Category:

Online

Date:

8 augustus 2019