fbpx

Restyling huisstijl (Einstein Lyceum)

Vraag

We voeren met veel plezier sinds een aantal jaar verschillende opdrachten uit voor het Einstein Lyceum. Onze eerste opdracht voor het Einstein Lyceum: ‘help ons bij de ontwikkeling van een nieuw logo en bijpassende huisstijl’. Nu enkele jaren verder hebben we al veel mooie opdrachten mogen realiseren. En 5 jaar na het ontwerp van het eerste nieuwe logo werd het tijd voor een restyling van het logo.

Antwoord

Het nieuwe logo moest van ‘deze tijd’ zijn; fris en vernieuwend. Ook moest het natuurlijk passen bij de school. Het Einstein Lyceum heeft veel verschillende kleuren in het logo. Voor de restyling van het logo vonden we het belangrijk dat deze kleuren behouden werden. De verschillende kleuren zorgen voor een prettige uitstraling, wat met name de doelgroep (kinderen van groep 7 en 8) aanspreekt. Je doelgroep is een belangrijke factor om rekening mee te houden, zeker bij het ontwerpen van een logo en huisstijl.

In de uitwerking van het huidige logo zat een krul. Deze werd vaak gebruikt op flyers en in de krant. De vorm hebben we aangepast naar een krul met trappetje. Het trappetje staat voor de ontwikkeling van een leerling op het Einstein Lyceum. Om de verdere uitingen een frisse en iets strakkere uitstraling te geven, hebben we nieuwe vormen toegepast in de huisstijl. Hierbij rekening houdend dat het de kinderen van groep 7 en 8 moet aanspreken.

Klant:

Einstein Lyceum

Project:

Restyling logo

Category:

Ontwerp

Date:

16 augustus 2016