fbpx

Opening Campus Hoogvliet

Organisatie opening
Voor Campus Hoogvliet heeft Ware Communicatie, in opdracht van een van de partners van de Campus, de opening mogen organiseren.

Ware Communicatie heeft deze organisatie met heel veel plezier op zich genomen. Er is intensief samengewerkt met veel partijen waaronder de toenmalige deelgemeente Hoogvliet, de AIVD, de politie en de partners van de Campus: de gemeente Rotterdam, wooncorporatie Woonbron en drie onderwijsinstellingen Einstein Lyceum, Penta College CSG en Zadkine. We kijken terug op een heel compleet en geslaagd evenement.

Op 8 april heeft Koningin Máxima de officiële openingshandeling gedaan. Zij deed dit door het laatste stukje van de Campus-puzzel te leggen. De aftrap werd gegeven door een grote groep leerlingen. In vier rijen fel gekleurde shirts kwamen ze onder begeleiding van een brassband het terrein oplopen en bekleedden de trappen op het Campusplein.

Puzzel compleet
Daarna werd op een groot scherm een film vertoond over het dagelijkse leven op de Campus. Vervolgens legden de deelnemers van de Campus Hoogvliet allemaal een stukje in een levensgrote puzzel. Deze puzzel staat symbool voor de verschillende aspecten van de Campus (leren, wonen, sporten, leven) die mooi in elkaar grijpen. Na jaren van voorbereiding en zoeken naar de juiste formule was de puzzel compleet. Het was aan Hare Majesteit Koningin Máxima de eer om het laatste stukje te leggen waardoor de puzzel van de Campus Hoogvliet nu één geheel is.

Grote aanwinst voor Hoogvliet
Burgemeester Aboutaleb sprak vervolgens van ‘een aanwinst voor Hoogvliet’. Het moderne sportgebouw, de doorlopende leerlijnen die de scholen bieden, de woonruimte voor jongeren en de Art Studio zijn allemaal voorzieningen die Hoogvliet sterker maken en Meeuwenplaat een gebied met meer allure.

Veel belangstelling
De opening trok veel belangstelling. Niet alleen het vak met genodigden was helemaal gevuld, ook veel pers, omwonenden en geïnteresseerden kwamen op de ceremonie af. De scholen, de sporthal, de Art Studio en de tandartspraktijk hadden na afloop van het programma ‘open huis’. Dit bood het aanwezige publiek de mogelijkheid om eens een kijkje in de verschillende gebouwen te nemen.

Foto: Anne Reitsma

Category:

Evenementen

Date:

17 januari 2019