fbpx

Organisatie open dag (Stanislascollege)

Vraag

Bij een open dag komt vaak veel kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zorgen we voor een grote opkomst? En hoe zorgen we ervoor dat de basisschoolleerlingen een goede indruk van jouw school krijgen? Dat vroeg de vmbo school Stanislascollege Krakeelpoldeweg zich ook af. Daarom schakelde zij onze hulp in bij het samenstellen van een leuk programma, de organisatie, uitvoering én begeleiding van de open dag.

Antwoord

Voorafgaand aan de open dag hebben we de basisschoolleerlingen uitgenodigd met een nieuwjaarsgeschenkje. Dit geschenkje bestond uit een leuke ansichtkaart met uitnodiging van de open dag erop, gepresenteerd in een houten standaard met het logo van de school erop gegraveerd. De brugklassers gingen vervolgens zelf langs bij hun oude basisscholen om de presentjes persoonlijk te overhandigen aan hun oud-leerkrachten. Verder hebben we voor de promotie van de open dag de Facebookpagina van het Stanislascollege in huisstijl van de open dag opgemaak, flyers, posters en diverse spandoeken ontworpen.

Tijdens de open dag werden de bezoekers mee genomen op een ontdekkingsreis door de school. Bij binnenkomst kregen de groep 8-ers een rugzak mee met allemaal benodigdheden voor de reis, zoals een paspoort en een kompas. In de paspoort stonden alle activiteiten van de open dag beschreven. Bij iedere bestemming konden de bezoekers een stempel halen voor in het paspoort en/of een werkstukje maken om mee naar huis te nemen. Om de reis helemaal compleet te maken ging de digitale reisgids Stan ook mee op reis. Hij was in verschillende lokalen te zien op de mobiele schermen en vertelden de leerling-reisgidsen alles over de vakken op het Stanislascollege.

Project:

Organisatie open dag

Klant:

Stanislas College Krakeelpolderweg

Category:

Campagne, Evenementen, Ontwerp

Date:

18 juli 2018