fbpx

NRVT – nieuwe huisstijl

Vraag

NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) wilde een re-styling van de huisstijl. Een moderner en eigentijdse jasje was nodig, want de oude jas paste niet goed meer. Het dienstenpakket was verder ontwikkeld net als de cultuur van het bedrijf. Tijd voor vernieuwing van het logo én ook de vormtaal en het landelijk vignet ‘Register Taxateur’ mochten op de schop.

Ons antwoord

De 1e stap was een verkennend gesprek om de speelruimte te bepalen. Besloten werd de oude huisstijl los te laten. Alleen de kleur rood wilde NRVT behouden. Dit mocht wel een andere kleur rood worden. In een aantal creatieve vervolgstappen is een nieuw logo ontwikkeld met een nieuwe vormtaal en typografie. Tijdens het traject bleek dat het vignet van de Register Taxateur goed herkenbaar moest blijven. Deze hebben we uiteindelijk een iets ronder uiterlijk gegeven. Het logo is volledig vernieuwd. Door ronde en asymmetrische vormen te combineren met nieuw kleurgebruik is de stijl weer van nu geworden. Verder hebben we diverse iconen ontwikkeld in de nieuwe stijl die NRVT kan inzetten bij de diverse zelfstandige onderdelen van het bedrijf en er kan gespeeld worden met aanvullende, nieuwe beeldelementen.

De complete huisstijl hebben we vastgelegd in een huisstijlhandboek, zodat voor alle intern betrokkenen duidelijk is hoe de huisstijl goed toegepast kan worden. Altijd handig!

Andere huisstijldragers die zijn ontwikkeld: website -elementen, powerpoint met een sjabloon, correspondentieset, presentatiebanner en stickers.

Project:

Restyling huisstijl

Klant:

Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT)

Category:

Ontwerp

Date:

9 november 2018