fbpx

Schoolregels (HPC Centrum)

Vraag

Op school ga je het liefst zo fijn mogelijk met elkaar om. Maar hoe breng je de schoolregels op een leuke, ongedwongen en moderne manier over aan leerlingen? Die vraag stelde de middelbare school HPC Centrum in Rotterdam aan ons. Zij wilden voor de start van het nieuwe schooljaar graag een visuele vertaling van hun eigen klassenregels, die ze op verschillende plekken in school kunnen ophangen. Naast dat het ontwerp bij de kleurrijke huisstijl moet passen, was er ook het verzoek om de schoolregels zo concreet en duidelijk mogelijk weer te geven.

Antwoord

Het idee vanuit de school was om posters te maken van de schoolregels. Maar wij adviseerden de school om grote borden te maken van A2 formaat geproduceerd op stevig Forex-materiaal. Hierdoor vallen de schoolregels goed op en kunnen ze voor een langere tijd in de school blijven hangen. Door de borden strak tegen de muur te monteren krijg je ze ook niet makkelijk van de muur af.

 

Nadat we alle regels op een rij hadden gezet, gingen we aan de slag met met het ontwerp. Het ontwerp is herkenbaar voor de school doordat we de gekleurde bollen en andere huisstijlelementen terug hebben laten komen in het ontwerp. Met voor elke regel een op maat gemaakte eigen icoon. Zo worden de schoolregels speels, maar wel overzichtelijk, weergegeven. HPC Centrum was zo tevreden met het resultaat, dat we ook aan de slag mochten met de gangregels. Om te laten zien dat het bij beide borden om schoolregels gaat, hebben we ook de gangregels in dezelfde stijl opgemaakt maar dan met nieuwe icoontjes en een eigen kleur. Zo kunnen ze toch makkelijk van elkaar onderscheiden worden.

Nieuwsgierig of deze oplossing ook voor jouw school kan werken? Neem dan contact met ons op!

Klant:

Het Praktijkcollege (HPC)

Project:

Schoolregels

Category:

Ontwerp

Date:

17 september 2018