fbpx

Eltacon Engineering

Vraag

Eltacon Engineering is een bedrijf gespecialiseerd in gascompressie en het ontwerp en de technische ontwikkeling van gasinstallaties voor energiecentrales over de gehele wereld. De producten zijn zeer technisch van aard en new business kwam eigenlijk voornamelijk voort uit mond-op-mond reclame. Om die reden hadden hun internationale communicatie-uitingen (product factsheets en een company profile) een sterk inhoudelijk karakter en lag de nadruk minder op de vormgeving. Ze kwamen bij ons omdat ze de huidige communicatiemiddelen wilden professionaliseren en zich tevens binnenkort gingen presenteren en profileren op een belangrijke, meerdaagse beurs in het buitenland.

Ons antwoord

We zijn bij Eltacon om de tafel gegaan. Allereerst wilden we meer weten van de producten. Om iets voor een klant te kunnen betekenen vinden we het belangrijk een goed gevoel te hebben bij wat de klant drijft en wat de meerwaarde is van de dienstverlening en/of de producten. Dat was niet alleen voor de dames van Ware Communicatie best een uitdaging, maar misschien nog wel meer voor de technische heren van Eltacon die het ons uitgelegd moesten zien te krijgen. Toen de metafoor van een handtas op tafel kwam (en het inkopen van onderdelen voor die handtas), viel het kwartje op zijn plek. 😉 We kregen niet alleen een goed beeld van het bedrijf en de producten maar ook vooral van de onderdelen van hun communicatie tot nu toe. Wat vindt men belangrijk hierin, waar is men blij mee en wat kan beter?

Redactie

We wilden ook met de teksten een kwaliteitsslag maken. Zonde om alleen de vormgeving aan te pakken en niet naar de boodschap of tone-of-voice te kijken. Spelenderwijs zijn we hierin tot overeenstemming gekomen. We hebben de company profile onder handen genomen evenals alle product factsheets. De Engelse, technische teksten zijn meer naar de klant toegeschreven. De beelden van de enorme gasinstallaties hebben we bewerkt en we hebben gebruik gemaakt van close-ups van deze machines. Dit levert spannende en dynamische beelden op. Aanvullend hebben we de huisstijl verder ontwikkeld met een passende technische vormtaal en ondersteunend kleurgebruik.

Drukwerk

Het uiteindelijke drukwerk van de company profile en de product factsheets hebben we in hoogwaardige kwaliteit uitgevoerd. De omslag is mat gefolieerd met een krasvrije coating en op de binnenpagina’s laten we de foto’s van de kleurrijke installaties er extra uitspringen door te kiezen voor een extra glanzende coating.

Overige middelen

Naast de huisstijlontwikkeling, het ontwerp van al het nieuwe foldermateriaal en het drukwerk, hebben we de vormgeving ook doorgevoerd in een strak ontwerp voor een beursstand, -desk en de belettering van de bedrijfsbussen. Om de desk van
een extra dimensie te geven hebben we een foto van een gasinstallatie gebruikt die van bovenaf is gemaakt, zo lijkt het net of je in de installatie kijkt.

 

 

 

Klant:

Eltacon Engineering

Project:

Huisstijl en huisstijldragers

Category:

Ontwerp

Date:

8 november 2018