fbpx

Einstein Lyceum – Snoeppotten

Vraag

Leerlingen werven is voor een middelbare school ieder jaar weer even belangrijk. Scholen hebben hiervoor een scala aan wervingsactiviteiten die ze uitrollen. Zo ook het Einstein Lyceum. Eén van die activiteiten is het aanbieden van gastlessen voor groep 8-kinderen op de omliggende basisscholen. Het Einstein Lyceum wilde deze gastlessen op een originele manier onder de aandacht brengen en legde de vraag bij ons neer.

Ons antwoord

Het huidige wervingsplan hebben wij samen met de school vormgegeven en dit is al een paar jaar zeer succesvol. De nieuwe aanmeldingen van kinderen stijgen ieder jaar. Een onderdeel van dit wervingsplan zijn de gastlessen die het Einstein Lyceum net na Sinterklaas aanbiedt aan de groepen 8 die zich hiervoor aangemeld hebben. De brugklascoördinator nodigt alle klassen in een persoonlijk gesprek met de groep 8-docent uit.

Na aanmelding voor de gastlessen leek het ons leuk om iets speciaals te doen voor deze klassen. De week voor Sinterklaas gaat het Einstein Lyceum langs bij alle klassen; met een grote snoeppot en een sinterklaasgedicht voor de kinderen. Dit zorgt voor de nodige hilariteit. Het kiezen voor een vervolgopleiding is voor de kinderen een belangrijke mijlpaal in hun schoolloopbaan. Door de snoeppot en het gedicht, dat gaat over het kiezen voor een vervolgschool, spring je in op deze mijlpaal en krijgen de kinderen een positieve associatie met het Einstein Lyceum. Vervolgens proberen we dat positieve beeld nogmaals te versterken tijdens de gastlessen zelf. Zo wordt een verwachting waargemaakt en is de basis van een goede relatie met de school gelegd.

Project:

Snoeppotten

Klant:

Einstein Lyceum

Category:

Specials

Date:

4 december 2018