fbpx

Digitaal jaarverslag (Trivire)

Vraag

Iedere woningcorporatie in Nederland is verplicht om jaarlijks een verslag uit te brengen.  Daarin staat dan wat de resultaten van dat jaar zijn. Over het algemeen zijn het altijd heel formele, ingewikkelde teksten – meestal niet iets wat je even lekker wegleest op een vrije zondagmiddag. Woningcorporatie Trivire wilde dat eens anders doen. Ze vroegen ons een vorm te vinden voor een digitaal jaarverslag dat leesbaar is voor iedereen; stakeholders, relaties én huurders.

Antwoord

Wij gingen met de wensen van Trivire aan de slag voor een digitaal jaarverslag en hebben een speciale website ontworpen, gebouwd én gevuld. We hebben de formele teksten herschreven naar heldere, lekker leesbare taal. Samen met mooie, passende beelden van Trivire die we hebben toegevoegd, geeft het geheel een goed beeld van het jaar. Wat een ruim 112 pagina’s tellend papieren jaarverslag was, is nu een vlotte, online versie voor PC, tablet en smartphone! Een site waar je als gebruiker kriskras doorheen kunt bladeren, afhankelijk van je interesse.

En als je dan zo’n nieuwe site hebt, speciaal ontworpen om de jaarresultaten onder de aandacht te brengen van je relaties, wil je die doelgroep natuurlijk wel bereiken. Daarom hebben de 9000 relaties van Trivire van ons een digitale mailing ontvangen.

Trivire heeft heel veel positieve, enthousiaste reacties van haar relaties ontvangen op de webversie van hun jaarresultaten. Een geslaagde ‘vertaling’ dus.

Klant:

Woningcorporatie Trivire

Project:

Online

Category:

Online

Date:

29 augustus 2017