fbpx
efficiënt werken tips

Hoe word jij zo efficient mogelijk?

Het is weer tijd voor een Ware-tip! Vandaag geven we tips om zo efficiënt mogelijk te werken. Want een productieve dag begint nu eenmaal bij jezelf. Maar hoe dan? Wij hebben vijf leuke tips voor jou:

★ Begin de dag met een actielijst. Zo weet je wat je deze dag moet doen én wat je extra kan doen als je tijd over hebt. Zo begin je de dag geordend.

★ Probeer af en toe afstand te nemen van alles wat er moet gebeuren en alles wat er gaande is. Want om zo creatief en efficiënt mogelijk te zijn, is het goed om af en toe eens rond te ‘fladderen’.

★ Wanneer het erg druk is, ga dan niet harder werken maar probeer juist prioriteiten te stellen. Zo raak je niet in paniek en hou je je eigen tempo.

★ Breng structuur aan. Neem elke dag rond dezelfde tijd een lekkere cappuccino of koffie en zorg voor een vast tijdstip waarop je luncht. Neem deze pauze op een andere plek dan achter je pc. Loop ook een keer een rondje buiten.

★ Begin aan het eind van de dag niet aan iets nieuws, maar neem de tijd om dingen op te ruimen zodat je de volgende dag geordend en ‘schoon’ aan het werk kan.

Deze tips helpen je gegarandeerd de dag door en zo kun je elke dag tevreden naar huis gaan.